Ga direct naar inhoud

Bloemen ijsblokjes maken

Je zomerdrankje laat je sprankelen met ijsblokjes met eetbare bloemen, fruit en kruiden. Lavendel, rozenblaadjes, bramen, rozemarijn. En ze geven ook nog een lekker smaakje aan je water of limonade. Klik hier voor het recept.

Bloemen ijsblokjes maken

Wat heb je nodig

  • Eetbare bloemen, zoals rozenblaadjes, oostindische kers, lavendel.
  • IJsblokjesvorm.
  • Water (voor heldere ijsblokjes kan je het beste mineraalwater gebruiken).

Zo maak je het

Leg in ieder bakje van je ijsblokjesvorm een bloem. Giet er nu vervolgens langzaam koud water op. Gebruik daarvoor een maatbeker met tuitje. Leg ze dan voorzichtig in de vriezer. Na een paar uur zijn ze klaar. Dat ziet er mooi uit, toch?!

Naast bloemen kan je ook kruiden (blaadjes munt, rozemarijn, citroenmelisse) en fruit (frambozen, bosbessen) gebruiken.

Tip. Voor extra smaak meng je het water eerst met vlierbloesemsiroop. Die siroop heeft geen kleur waardoor de ijsblokjes helder blijven.