Nieuw jaar, andere voedingskeuzes?
Denk je wel eens na over je voeding? Waar komt je eten vandaan, hoe is het geproduceerd en is het gezond?
Groente en fruit worden tegenwoordig in hoog tempo gekweekt. Dit heeft voordelen, zoals een hogere productie. Maar er zijn ook nadelen: de smaak kan tegenvallen en de voedingswaarde ook. Al valt over smaak niet te twisten. Consumenten die de biologische teelt producten kennen, roemen vooral de heerlijke volle smaak en de veel steviger ‘bite’ van de groenten.
Met het vlees is het niet anders. We kennen allemaal de verhalen over laag dierenwelzijn en snelle opfok. Veel koeien, varkens en kippen, die uiteindelijk in de supermarkt belanden, hebben vooral een binnenleven gekend en worden gevoed met soja en maïs vanuit andere delen van de wereld. Duurzaam gefokt vlees heeft deze bijsmaak letterlijk niet. Daarnaast is duurzaam telen en fokken beter voor onze bodem.
Je eigen groente en fruit laten verbouwen
Het kan ook dichterbij, lekkerder, gezonder en leuker. Door bijvoorbeeld lid te worden van Herenboeren Groote Modderkolk. Als Herenboer laat je als het ware je eigen groente en fruit verbouwen. Verser bestaat niet. Op de boerderij zie je het meteen: de koeien en varkens lopen buiten, hebben de ruimte en krijgen gras, groenteresten en eikels te eten.
Herenboeren Groote Modderkolk
Herenboeren staat voor het samen produceren van duurzaam voedsel met respect voor de bodem. Je haalt wekelijks gezonde, verse groenten, fruit en eieren van je eigen boerderij. Je kunt kiezen voor periodieke vleespakketten, verantwoord geslacht door Slagerij Ter Weele. Dit is dus vlees van de koeien en varkens van de Herenboerderij.
Als je zin hebt, werk je mee op het land, met de uitgifte van groente of in een van de vele commissies. Je ontmoet veel leuke mensen, die net als jij geïnteresseerd zijn in duurzame voeding. Je eet eerlijke voeding, waarvan je de herkomst kent, die alleen daardoor al lekkerder is en waarvan de voedingswaarde een stuk hoger is.
Meer weten? Kijk op de website van Herenboeren Groote Modderkolk of mail voor een rondleiding naar [email protected]